ovenstook

De glazuur zit erop en de oven gaat dicht. Altijd spannend want ook al kies ik de glazuur zorgvuldig, je weet pas of het de juiste keuze was als de oven weer open kan….. en dan weet je ook pas of er niets is mis gegaan bij het glazuren….. spannend dus !!!

proefjes

glazuur kan heel anders zijn dan het plaatje van de leverancier. Kleine temperatuur verschillen kunnen al een groot verschil maken. Hoe dik je hem aanbrengt speelt ook een grote rol. Proefjes maken is niet zo leuk maar dus wel erg zinvol. Ook dan is er trouwens geen garantie want de plek in de oven, de huid/textuur van de vorm , rondingen…. alles heeft invloed op het uiterlijk van de glazuur.

Voor en na schuren

WAAROM IK VEEL VORMEN SCHUUR?

Voordat ik ga schuren, ziet een vorm er zo uit.

Na ruim anderhalf uur voorzichtig schuren, is dit het resultaat

Dit krijg je bij zo’n vorm niet voor elkaar als de klei nog nat is….. ik niet in ieder geval

 

Oeps

Droge, ongebakken klei is zeer kwetsbaar. Toch is dit het moment waarop je (als je dat wilt) gaat schuren. Dat gaat dus weleens fout.

preloader