Over Ambacht en Design

Bedenken, ontwerpen en maken is mijn passie. Het materiaal en de techniek zijn ondergeschikt want ik vind heel veel dingen leuk om te doen en kan met verschillende materialen uit de voeten. Plastische materialen zoals keramiek, die ik volledig vrij kan vormen, hebben mijn voorkeur maar ik wil afwisseling.

 

Verschillende technieken vragen om verschillende werkwijzen. Met steen ontstaat een vorm door materiaal weg te halen. Bij keramiek voeg je materiaal toe en kun je materiaal verwijderen en verplaatsen. Textiel “plakt” 2D delen aan elkaar waardoor een eindvorm ontstaat. Bij schilderen werk je op een plat vlak terwijl de andere technieken in 3D worden gemaakt.

Die verschillende manieren van kijken en werken vind ik zalig en ze dagen me uit, ze inspireren me om steeds het uiterste uit mezelf te halen.

Het idee voor “Ambacht en Design” ontstond doordat mijn zus geen urn kon vinden voor haar geliefde kat. Ik heb toen een urn voor haar gemaakt van zelfhardende klei. Ik wilde urnen gaan maken en van daaruit werd “Ambacht en Design” geboren. Zo had ik een plek voor mijn verschillende werk.

Ik werk met passie en aandacht aan alles wat ik maak en stop pas als ik tevreden ben.

preloader